Spring naar de inhoud

Voor ervaren coaches of therapeuten met paarden

Teamcoaching met paarden

Een opleiding in teamcoaching met paarden biedt een innovatieve benadering van het ontwikkelen van effectieve teamdynamiek en samenwerking. Deze unieke trainingsprogramma’s integreren paarden als co-coaches, waardoor deelnemers waardevolle inzichten krijgen in leiderschap, communicatie en teamwerk.

Een degelijke basis in teamontwikkelingstheorieën is van essentieel belang. De opleiding biedt inzichten in modellen zoals Tuckman’s fasen van groepsontwikkeling en Belbin’s teamrollen, en laat zien hoe deze theorieën kunnen worden toegepast in de praktijk met paardencoaching.

Een opleiding in teamcoaching met paarden benadrukt de kracht van ervaringsgericht leren en biedt deelnemers een diepgaand begrip van teamdynamieken. Door paarden als co-coaches te betrekken, wordt een unieke leeromgeving gecreëerd die de ontwikkeling van teams op een holistische en effectieve manier bevordert.

Het is een 4-daagse opleiding die doorgaat in Hotton (Ardennen).

Coachen van kinderen en jongeren met paarden

De opleiding kinder- en jongerencoaching met paarden biedt een unieke benadering om de emotionele, sociale en persoonlijke ontwikkeling van kinderen en jongeren te ondersteunen. Deze bijzondere vorm van coaching integreert paarden als co-coaches, waardoor een krachtige en natuurlijke omgeving ontstaat voor groei en zelfontdekking.

De opleiding biedt een uitgebreide set coachingstechnieken die specifiek zijn afgestemd op kinderen en jongeren. Deze omvatten creatieve en ervaringsgerichte methoden die de deelnemers kunnen integreren in hun sessies met paarden.

Een opleiding kinder- en jongerencoaching met paarden biedt niet alleen technische kennis, maar ook een diepgaand begrip van de unieke dynamiek tussen kinderen, jongeren en paarden. Het stelt professionals in staat om op een holistische manier te werken aan de groei en het welzijn van jonge individuen, ondersteund door de wijsheid en gevoeligheid van deze majestueuze dieren.

Het is een 4-daagse opleiding die doorgaat in Hotton (Ardennen).

Stress- en burnoutcoaching met paarden

Een opleiding in stress- en burnoutcoaching met paarden biedt een holistische benadering om individuen te ondersteunen bij het omgaan met stress, burn-out en gerelateerde mentale gezondheidsuitdagingen. Deze unieke vorm van coaching integreert paarden als gevoelige en intuïtieve partners, waardoor deelnemers een diepere verbinding kunnen maken met zichzelf en effectieve strategieën kunnen ontwikkelen voor welzijn.

De opleiding biedt een grondige kennis van stress- en burnouttheorieën, waaronder de fysiologische, psychologische en sociale aspecten. De opleiding omvat coachingstechnieken die gericht zijn op zelfzorg en het ontwikkelen van veerkracht. Deelnemers leren hoe ze individuen kunnen begeleiden bij het identificeren en implementeren van gezonde copingmechanismen. Praktische toepassing van mindfulness- en ontspanningstechnieken wordt geïntegreerd.

Een opleiding in stress- en burn-outcoaching met paarden biedt niet alleen technische vaardigheden, maar ook een diepgaand inzicht in het emotionele welzijn van individuen. Door paarden als co-coaches te integreren, wordt een krachtige omgeving gecreëerd waarin deelnemers kunnen bloeien en individuen kunnen begeleiden op hun pad naar herstel en welzijn.

Het is een 4-daagse opleiding die doorgaat in Hotton (Ardennen).

Vraag een gesprek aan!